sobota 4. ledna 2014

VT Vítkovice 2013

        Tradiční soustředko bylo ve znamení nízké sněhové nadílky, netradičně volného pokoje a zZávodnické silvestrovské hry. Tak pěkně popořádku. :)

        Jelikož naposledy před vánoci sněžilo snad na začátku prosince, tak sněhu pomálu a slušně běžkovat se dalo pouze na svážnici a na 5km okruhu. Z toho snad nejlépe upravenou částí bylo vajíčko. :) Jednou došlo i na výstup na Zlaté návrší (Vrbatku). To když 30 od rána svítilo sluníčko :) a na parkoviště na Mísečkách a cestu směr Vrbatova bouda, proudily davy turistů. Sjezd z5 do Vítkovic přes Rovinku jsme absolvovali pouze jednou. Cesta nebyla vůbec (snad od začátku zimy) projetá rolbou a sjezd po loukách z nedostatku sněhu, také nebyl dost dobře možný.
Letos také poprvé nebyla možnost se zregenerovat v sauně, hotel Jasmín byl bohužel zavřený a stejně tak i škole blízký penzion Starý Mlýn. Místo sauny jsem se proto po dva večery vydal běhat a jednou jsme dokonce se závodníkem a Kajčou uskutečnili ranní rozcvičku!
I takto pěkně jsme měli :) Fotila Verča 30.12.

Nyní něco k silvestru: Tradiční silvestrovský výlet na Möhwaldovu boudu proběhl tentokráte trošku netradičně. Jedna a to největší skupina vyrážela z Vítkovic pěškobusem. Další „moje “skupina to pojala běžecky (Já, Filip a VojtaN). Jedla částečně na lyžích z Mís přes Žalý, konec musel doběhnout s lyžemi v náručí. Lenka ta jela busem z Jilemnice na Béno a odtud pěšky. A nakonec Míra, který tam dojel autem.   Gulášek měli tentokráte extra ochucený. :) Z5 naše běžecká skupina zvolila postup přes Rovinku, kde jsme po cestě navštívili závodníka, Stardu s rodinou a Klapkovi na tradiční silvestrovské akci u seníku. 
        Večer už potom byl ve znamení zZávodnické hry. Ubývají nám pořadatelé na silv. hru, tak jsme byli po 2 letech osloveni, abychom něco pěkného zase uspořádali. :) Vorel našel v archívu map mapu Vítkovice (stav narození Verči :) )  a bylo skoro hotovo. Jeden den jsme obešli mapu, vytipovali jsme možné objekty na 14 kontrol, které +- nějak sedí. Dále jsme vymysleli sousloví „Vagón s pokladem“, které bylo zašifrováno geocaching hint šifrou. Na každé kontrole bylo jedno písmeno. Rozlosované týmy o 4 lidech to měly co nejdříve rozluštit a najít poklad, bylo to však ztíženo paměťákem, tak se to moc nedařilo rozluštit. Jedlův tým však vyluštil písmenko G a Verča usoudila, že by to mohl být vagon :) a tak asi za 30min od startu získali poklad! Příště to musíme udělat jednodušší, ale doufám, že se toho snad letos ujme někdo jiný a my až zase za 2 roky. :D 

Žádné komentáře:

Okomentovat