sobota 18. ledna 2014

Už zase skáču...

... přes kaluže? Ne, naštěstí už trochu mrzne, takže jak? No jak, na lyžích, ve stopě, ...

A vlastně i přes ty kaluže, spíš tedy jen v Praze, protože tu všude máme krásně, opravdu (to třeba Peking nám může hodně závidět - viz foto). I když by mi zas tak hej být nemělo, aspoň co se závodění apod. týče, jak už na to přišlo, MSJ nedopadlo.
A protože chybí i oficiální informace o této nominaci, snad ji osvětlím. Nakonec nás budou reprezentovat tito vyvolení: Šárka Jirásková, Péťa Hynčicová, Andrea Klementová a Anna Sixtová a za borce Petr Knop, Jacob Kordač, Kuba Antoš, Luděk Šeller a Michal Novák (podrobnější info a třeba klubovou příslušnost zjistěte sami). Za zmínku ovšem stojí to, že i přes vysokoškolské (totální) nasazení své kvality potvrdily dvě individua, Kuba a Péťa, což zasluhuje respekt.
Ale to bylo už jen tak mimo mě.
Vlastně ne, má to svůj důsledek. Proč to 'skákání' v titulku? Poněvadž je to pravda. Po ledovcovém závodění nějak nebyl čas na to, cestovat na sníh - ne, že by to zrovna umožňovaly sněhové podmínky, takže to zas tak nevadilo, ale nějakou souvislejší vrstvu námrazy (možná sníh) jsem zas viděl až teď. A po dlouhém a stále ještě trvajícím duševním vypětím, způsobeným zkouškovým obdobím, jsem měl z toho lyžování konečně radost.
Víš, taková stopa vyšlapaná od turistů, nic lepšího, ale byla to paráda. I to teplo, i ten déšť nevadil. Byla to čistá a místy ufuněná radost a tak bych si to chtěl i nechat, což se bohužel příliš neslučuje s tím úplně top class lyžováním/sportem a školou.
Klobouk dolů, kdo tohle zvládá, ale já už to asi přenechal jiným... Což neva, jsou jiné radosti, třeba zZávodění a o tom by to mělo být!

Tak zase příště - třeba ve stopě, třeba v Praze.


3 komentáře:

  1. Mno, nestačím se divit, že zZávodníci se rozrostli:) S tím JMS je to škoda, ale nějaká ta VŠ se v životě taky hodí... Tento víkend jsou nominačky na JMS v LOBu. Podle mě na hladkých 15km bys byl tak o 10min rychlejší než všichni ostatní a nějakou tu kontrolu bys další den taky našel. Navíc na 2km okruhu v Novém M.n.M. se člověk těžko může ztratit:-) Jo a prý za 12 let bude LOB na olympiádě, takže je to vyloženě perspektivní disciplína:)

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Však!
    Byl jsem poctěn tímto zařazením do prestižního a perspektivního družstva. :)
    Ale, není to tak hrozné, akorát už to nebude jak dřív (myslím ty lyže), prostě to nejde ustíhat. Místo toho třeba budu běhat ztracen po lese, bez buzoly, ale s mapou. :)
    No je to možné, když se tato disciplína objevila už na letošní Zimní olympiádě dětí a mládeže, tak proč ne dál, žejo?

    OdpovědětVymazat