pondělí 20. ledna 2014

Kindle Paperwhite 2

Rád bych se s Vámi, naši milý čtenáři, podělil o několik zkušeností, které jsem nabyl, používáním čtečky Kindle Paperwhite 2. Jedná se o čtečku, která je nejnovějším přírůstkem do rodiny Kindle od Amazonu.



Nejdříve trocha popisných údajů, čtečka mám šesti palcovou obrazovku s nejnovějším typem E-ink displeje, rozměry zařízení jsou 168 × 117 mm (v × š) a hloubka je pouhých 9 mm. Hmotnost mé čtečky dosahuje úctyhodných 209 g, což je hmotnost, kterou při čtení ani nepocítíte. Na dolní straně zařízení je umístěn micro USB konektor. Čtečka má dotykový matný displej, který je podsvícený a nachází se na ní pouze jediné tlačítko, kterým čtečku probudíte a zase uspíte. Podsvícení displeje je rovnoměrné a lze číst i za úplné tmy, aniž by Vás po delší době bolely oči. Celkové zpracování čtečky je "festovní" a plastový obal se nikde neprohýbá.



Na Kindlu je nainstalovaný velmi "osekaný" linux, který je solidně rychlý s minimálními záseky. Model, který mám je s integrovaným Wi-Fi adaptérem. Ze zajímavých funkcí bych zmínil slovník, možnost ukládání částí textu z čtených souborů a experimentální webový prohlížeč. Literaturu můžete do zařízení nahrávat buď přes freeware program Calibre nebo posílat mailem na Amazon a pote stahovat do čtečky. Do Kindlu je také možné posílat rozmanitý denní tisk. Při čtení knihy můžete sledovat na které straně se nacházíte, kolik procent knihy máte přečteno, kolik času zbývá do přečtení kapitoly a celé knihy. Amazon také umožňuje nákup knih přímo skrze čtečku, avšak tuto možnost jsem zatím nevyzkoušel.



Kindle Paperwhite 2 bych doporučil každému vášnivému čtenáři, který často cestuje a nechce s sebou vozit tlusté "bichle", ale i na čtení v posteli tato čtečka maximálně vhodná.

Žádné komentáře:

Okomentovat