středa 11. června 2014

Náročná a pěkná béčka ve Fojtce

      O tomto víkendu jsme se s Mírou, hrstkou veteránů a hodně oslabenou skupinou děcek vypravili k Liberci na béčka. Orienťák si mohl vybrat i áčka na Vysočině. Tam ale nakonec vyrazilo o nějakou 100 orienťáků méně. U nás v oddíle, však většina volila Vysočinu, což jsem např. u dospělých moc nepochopil, když se běhá na ranking. Jediná z SHK v DH21 běžela ve Fojtce Léňa. Já jsem byl poprvé přihlášen na oba dny do pětatřicítek a byl jsem za to opravdu rád.
mapa sobota
     V sobotu byla na pořadu klasika, která byla opravdu náročná! Parametry 8,2km a 440m převýšení slibovaly dlouho trvající zážitek a když se k tomu přidalo i horké počasí, bylo o zábavu postaráno :) Když jsem dostal na startu mapu, tak sem se nestačil divit. Za prvé šlo o dlouhý a kopcovitý postup na jedničku, tak o mapu, která byla v měřítku 1:15 000!! Což by sice na klasice mělo být, ale opravdu ne v tomto terénu!! A to by si měli konečně pánové v mapové radě uvědomit a ne běhat 45, kde už se běží s desítkou... Jinak klása nenabízela moc voleb a navíc kontroly byly dost zašité a na patnátce to moc umapovat prostě nešlo. Jinak terén to byl opravdu luxusní, skoro žádné hustníky a ani klacky a borůvčí pod nohama. Z našeho mini souboje s Mírou, jsem nakonec vyšel vítězně, ale přiznám se, že začátek se mi vůbec nepovedl.. H21B to měly 12km a 20 borců z 80 to zapíchlo a pod 120min to šlo pouze 18 borců. Jinak musím pochválit výborné občerstvení, obzvláště domácí buchty a také výběr ze spousty klasických  jídel! Z pití byla nejlepší míchaná žlutá limča s malinovkou - mišung grose limonade (doporučujeme více žluté)
     Navečer jsme v Liberci podle navigace vyrazili na večeři do Slovanského domu, kam nás vedla navigace v mobilu. Měly tam pěknou fotku, a že vaří českou kuchyni. Jaké však bylo překvapení, když jsme na místě objevili zahulenou putyku, která se však honosila názvem Letka a ne Slovanský dům. Prošli jsme přes pár místních na zahrádku a zeptáme se číšnice, jestli vaří, ta se podívala na kuchaře za barem a řekla, že už ne. Po chvíli přispěchala s nabídkou jednoho smažáku, svíčkové a nějaké pikantní masové směsi. Mirek s Lubou tam nakonec zůstali (nechtělo se jim v tom horku již nikam trmácet), my ostatní jsme si nechali doporučit restauraci od číšnice, která už měla trošku upito. Doporučila nám restauraci, kde dřív dělala, ale nejdřív si nemohla ani vzpomenout na její jméno. Nakonec si myslím, že jsme se v rámci možností docela dobře najedli. Při cestě z5 jsme ještě odlovili jednu kešku "FC Slovan".
mapa neděle
     Neděle patřila middlu. Konečně už byla mapa v měřítku desítkovém pro všechny! Na start to bylo daleko 2,5km s velkým převýšením, proto při odchodu bodla sprcha od hasičů. Závod to byl opravdu mapově a fyzicky těžký. Podívali jsme se i do těžké hustníkové pasáže s potoky a bažinkami, ale po většinou to byl terén stejný jako na klasice, jen jsme se ještě více dostali do kamenných polí. Pro tentokráte mne porazil Míra asi jen o půl minuty, ale já byl se svým výkonem nakonec spokojený, protože to bylo opravdu dost těžké. Docela mne také překvapilo, že už na dvojce sem doběhl borce, který šel přede mnou asi 14min.. a po zbytek závodu běžel za mnou. To se mi teda moc často nestává :)
     Cestou z5 proběhla klasická zmrzlina v Konecchlumí a po návratu do HK jsme se Mírou vykempili na zahrádku U Kocoura :) Každopádně to byl krásně strávený víkend! A tímto předávám slovo Hopovi a jeho referátu z áček. :)
     Odkazy na garmin connect: klása , middle

8 komentářů:

  1. díky za předání slova, jen nevím proč mi hned Vorel musí odečítat body :)

    OdpovědětVymazat
  2. Low activity in writing articles! To sis nepřečetl desatero, když jsi vstupoval?

    OdpovědětVymazat
  3. čtyři příspěvky od března není snad zas tak málo :)

    OdpovědětVymazat
  4. a když už jsme u těch statistik, tak od března do současnosti: Vorel 4 příspěvky, Boban 4 příspěvky, já 4 příspěvky, Lyžník 1 ... P.S. je to jenom o tom správně nastavit tu startovací čáru :)

    OdpovědětVymazat
  5. Osobní poznatek z textu - Boban hrozně rychle zveteránovatěl :) buchty? limonáda? brblání na měřítko? wtf? ;))
    vask

    OdpovědětVymazat
  6. Jj Vasku už je to tak, lepší už to asi nebude :)) Pokud pořadatelé nabídnou při závodě dobré jídlo a pití a bez fronty, tak se určitě rozhodnu pro takový to závod :) Bohužel se to ale dopředu neví..

    OdpovědětVymazat