pondělí 3. listopadu 2014

USIC Bad Schandau

     Už dlouho jsem nenapsal žádný článek, teď už bz mne to bez nějakého článku neprošlo :) O víkendu totiž proběhl další závod na mezinárodní orienťácko železničářské úrovni. Tentokráte nás hostili Němci v pro nás velmi blízkém Bad Schandau, kam jsme vyráželi jak jinak než écéčkem, pro které je to první stanice v Německu. Ubytováni jsme byli v nedalekém hotelu v Krippenu, kde většina personálu byla z Čech. Jedna servírka dokonce z Hradce Králové.
Hned po obědě byla na pořadu krátká trať, která měla cíl přímo před hotelem. Nejdříve jsme mysleli, že to bude městský běh, ale za hřeby jsme byli rádi, protože většina závodu se běžela v kamenitém svahu nad městečkem akorát poslední kontrola byla ve městě. Mne docela pomohl přede mnou startující Němec a za mnou startující Švýcar. Výsledkově nic moc, já až pátý, ale kupodivu nejlepší z Čechů v H21, kde David dost chyboval a byl až 7. V sobotu jsme vyráželi busem na long, kde centrum bylo v Pionier lagru. Na místě jsme zjistili, že délka bude 7 a půl kiláku a nějaké to převýšení, hlavně že se nepotvrdilo těch 16km co bylo v bulletinu. Na trati nás pohonili ve skalách a v kamenech, kde bylo hodně kontrol a tím i větší pravděpodobnost chyb. Těch jsem se bohužel nevyvaroval a skončil až 8. David byl málem disk, když neměl v čipu jednu unavenou kontrolu, která razila šíleně dlouho. Asi s ní mělo problémů více lidí, tak ho oddiskli a skončil druhý. 
    Hned po návratu byl naplánován výlet na Festung Königstein. Pevnost stojí na stolové hoře a dříve za Karla 4 dokonce patřila k Čechům. Pevnost nebyla nikdy dobyta, ale také jí nikdo nedobýval :)  Je tam také druhá nejhlubší studna v Evropě, která je hluboká 150m. Po návratu jsme chtěli ještě před večeří skočit na pivko, ale z jedné prázdné restaurace nás vyhodili, asi si mysleli, že ji zaplní někdo na jídlo :( V hotelu nás posílali nahoru, dolů a nakonec kvůli nám otevřeli vinárnu. To jsme netušili, že v Německu je problém si skočit jen na pivko. Večer bylo vyhlášení, kde jsme jako tým bohužel neuhájili loňské vítězství a skončili až třetí, před Belgií. Za rok nás čeká velký USIC u nás, tak jim to musíme oplatit, ale to bude trošku jiná konkurence i z jiných zemí. Odkazy: výsledky a fotky u mne na rajčeti

Žádné komentáře:

Okomentovat