pátek 6. dubna 2012

Hola Málaga, aneb Španělsko po 11 letech

     O předminulé středě jsem se s rodiči vydal na krátký výlet do Málagy, navštívit Piškota s Jančou. Pro naše to byl první let, já už byl proti nim zkušený borec. Akorát jsem ještě nikdy nepřestupoval až teď v Barceloně. To před 11 lety jsem cestoval vlakem, přes Paříž, Biarritz, Madrid, Gibraltar, Granadu, Barcelonu..
2001_Granada
 
Pohled na Málagu z hradu
     Letěli jsme z Prahy španělskou nízkonákladovkou Vueling, Terka bude určitě znát :) Za jeden den jsme prošli Malagu, včetně pevnosti Alcazaby, navštívili nádherné pláže (bohužel nedošlo na koupání) a mimo jiné pojedli v několika místních podnicích.  V jednom na náměstí, kousek od ubytka, mimochodem tam je rodný dům Pabla P., byl výřečný šéfčíšník, který nazval Janču Annie Lennox :D Málaga je také rodištěm malíře, kterého všichni znáte, Pabla Picassa. Další den byl v zapůjčeném Nisan micra naplánován výlet na Gibraltar za kolonií volně žijících makaků. Poslední sobotní den byl vyčleněn na návštěvu Granady s krásnou Alhambrou. Na neděli byl už jen v plánu brzký ranní odlet, který byl umocněn ještě změnou času. Páteční a sobotní noc, byla u nás kvůli sousedům docela rušná, ale já se díky špuntům vyspal :)
 
     Bohužel, zase až tolik nevyšlo počasí, protože sluníčko svítilo pouze první den, pak už se zatáhlo a vydrželo to až do neděle. Příště to bude chtít vyrazit trošku později a určitě na delší dobu!

Pár mých postřehů:
  • Většina auta v Málaze je různě pobouchaných, parkování je tam totiž dost složité a auta parkují na sobě tak, že se mezi nimi nedá skoro projít, těch míst k parkování je také žalostně málo, zlaté naše sídliště..
  • K jídlu si tam člověk může dát obědové menu o 6ti chodech, nebo na večer Tapas mix - 5 různých hrnečků (jak na dušičky:) s různým obsahem.. To bych uvítal i nás, ale zatím jsem na nic podobného bohužel neobjevil :(
  • Překvapila nás místní čistota a upravenost ulic, parků a veřejných prostranství, asi jsme se pohybovali pořád v turistických zónách.
  • Večer začíná být v ulicích rušno, hlavně v pátek a v sobotu, jsou ulice a zahrádky plné korzujících lidí, včetně kočárků. Také většina obchodů je otevřena a v neděli mají většinou zavřeno. To u nás večer je v ulicích ve městě klid, asi jsou lidé unaveni z nákupů v obchoďácích..
Tapas mix
tanky se San Miguelem přímo nad námi


















Fotky na rajčeti: http://bob77.rajce.idnes.cz/12_03_22_Spanelsko/ a z cesty vlakem v roce 2001 zde.

1 komentář: