pondělí 21. července 2014

VT po BA



     Bajk advenčr byl letos situován do Českého lesa a bylo by hříchem tam vyrazit pouze na otočku na víkend. Proto jsme se stejně smýšlejícími Hopem, Marťou, Shabym, Terezkou a Doležalovými domluvili na prodloužení pobytu v těchto končinách. Hlavně musím podotknout, že se účastnila celá polovina zZávodnického družstva. Marťa zajistila ubytko v pensionu Rychta v Hojsově Stráži, kam jsme se přesouvali od Přimdy v Českém lese. Odsud to bylo kousek na Špičácké sedlo nedaleko Železné Rudy, odkud se daly podnikat různé výlety. Střídali jsme pěško výlety, běhací a samozřejmě cyklo výlety.
     Sice zde bylo hodně kopců, ale kdejaká pěšina zde byla vyasfaltovaná z unijních peněz, což bylo ideální na kolo a hlavně pro Hopa, který měl na sedačce Terezku. Navštívili jsme postupně snad všechny jezera v okolí, Čertovo, Černé a pro mě asi nejhezčí jezero Laka. Byli jsme také u největšího vodopádu Bílá Strž a u nádrže Nýrsko. Prošli jsme také přes pěkný Bikepark Špičák, kde bych osobně na kolo nesedl :) Všude také byly plantáže plné velkých borůvek, které jsme samozřejmě museli ochutnat. Při výletech jsme s Hopem vytipovávali kešky, které jsme s nelibostí ostatních lovili. :-) Se Zdeňkem jsme absolvovali také pěkný běh Železná Ruda – Pancíř – Gerlova huť – Železná Ruda, tam bychom tedy uvítali méně asfaltu. 
Večery se trávili buď u finále fotbalového MS, ale hlavně nad opékáním a s tím související doplňování vitamínu B. Na to byl v pensionu uzpůsoben peřiňák, kterému říkali pivní. Sestávalo se to z klasického peřiňáku, kde byly tři basy a na něm lednice, kde se část pivek chladila. Nabízená značka byla z pivovaru Rychtář :-) Každý pokoj si to co vypil psal na lístek, který při odjezdu zaplatil do pokladny.
     Počasí nám přálo, což bylo to hlavní. Akce to byla každopádně povedená. O BA které tomuto předcházelo, určitě něco sepíše závodník Hop, či lyžník :-) Odkazy na fotky u mne, u Hopa s Marťou a na garmin connect.

Žádné komentáře:

Okomentovat