úterý 25. února 2014

Zimní Hradubická liga - 6. kola - Dříteč

Minulý víkend jsme pořádali 6. kole ZHL v Dřítči. Neděle vzhledem k počasí měla být úžasná a myslím, že většina běžců byla spokojená. Avšak vyskytlo se nám několik nešvarů, které můj celkový dojem z pořádání lehce zkazily. Nevím, zdali je vhodné tyto věci probírat na internetu, nicméně myslím, že  by bylo dobré, kdyby si někteří uvědomili své chyby a příště se jich pokusili vyvarovat.

Golfové hřiště v Dřítči (foto je z Mícova blogu)

A aby si někdo nemyslel, že mám čistý štít, tak začnu u sebe. V důsledku špatného nastavené pořádacího softwaru OE2010 se u kategorií DE a HE vyskytovala chyba, která všechny závodníky diskvalifikovala. Nyní musím říci, že po několika vyměněných emailech s autorem programu, již umím tento problém řešit správně a pro příště už (snad) nebude problém. Chyba nastala v okamžiku, když jsem si ještě nepoužívanou funkci doma neodzkoušel a použil ji "na ostro" na závodech.

Další omyly, který se nám vyskytovaly, byly špatné sledy kontrol dodané stavitelem a v některých případech tiskové chyby na mapách. Prvořadým problémem dle mého názor byl fakt, že stavitel, hlavní rozhodčí a ředitel závodu byla jedna osoba. A druhý problém, že v některých okamžicích měl dotyčný člověk věci na háku a proto se chyby vyskytovaly. Nedávno jsem se s dotyčným bavil o rozdělení zodpovědnosti při pořádání závodů, nicméně v tomto případě byla zodpovědnost na jednom člověku a chvílemi to drhlo. Pro představu uvedu několik případů, když je hromadný start 10:00, tak nelze rozdávat mapy 9:59 a pak nestihnout běžce odstartovat a posouvat ho, toto se prostě stávat nemůže ani na ZHL. Další věcí je nastavení startovacích hodin. Pokud to neumím, tak si to zjistím a dobře sesynchronizuji s časem SI, navíc hodiny si není problém vzít domů a zkusit si je předem.

Pro některé jedince jsou toto naprosto nepodstatné detaily avšak, když se setkají v jeden den a v jednom závodě, tak to je problém a je nutné se z něj poučit. Tento příspěvek rozhodně nechci koncipovat jako pamflet, ale jako poučení pro výše jmenované jedince, že se u všeho musí dodržovat jistá pravidla a časová souslednost určitých činností; jakékoliv nedodržení se nám pak vrátí jako bumerang v den závodů.

4 komentáře:

  1. Marku, v čem byl problém se startovacíma hodinama? Hodiny jsem nastavoval a spouštěl v 9:55 podle pokynů Míry. Čas 00 na hodinách na startovní čáře byl v 10:00 hod.

    OdpovědětVymazat
  2. No, na startu jsem nebyl, takže, co se tam dělo nevím. Ale vím, že čas hromadného startu byl dosti podivný (tj. nebyl nejspíš napasovaný na celou minutu). Dále někteří jedinci v intervalovém startu měli velmi krátké nebo nulové časy na první kontrolu. Tudíž jsme pak, každého takového museli opravovat manuálně.

    OdpovědětVymazat
  3. Hele chlapi, odstraňte tu hambatou fotku v pravém sloupci, kdo na to má koukat...

    OdpovědětVymazat
  4. Tobě se nelíbí???? Takoví chlapáci tam jsou:-)

    OdpovědětVymazat