neděle 6. ledna 2013

Vítkovice 2012

     Tradiční vánoční lyžařsko-společenská akce se opět konala ve Vítkovicích. Sice zpočátku to vypadalo, že nedáme do kupy dost lidí, ale nakonec se nás sešel dostatečný počet. Po dvou letech nás znovu navštívila olomoucká sekce a i několik nováčků jako např. Míša Bednářová a Zina alias Zuzanka.

vrchol sjezdovky Medvědín
     Jako obvykle se vyráželo nahoru na Mísy busem, občas pěkně nacpaným. Tak i cesta dolů byla tradiční přes Rovinku, Piráta a jednou i přes chatu Terezu. Terezu nám Funík a Matěj doporučovali kvůli vyvinutější obsluze. Obsluha byla z Budějovic, tak se tam obsluhovalo v místním kroji. Jinak se samozřejmě točilo na okruzích, několik slunečních dní někdo využil i pro výlet někam nad Vrbatku. Den před Silvestrem proběhly opět lyžařské štafety, tentokráte bez žádné újmy na lyžařském vybavení. Večer se závodnické družstvo s přispěním Staroušovi kytary snažilo slavit silvestra o den dříve :). Opět také po dva večery proběhly dvě fáze saunování, z čehož ta první měla příchuť jednoho nejmenovaného zvířátka v ochlazovacím bazénku.



     Na Silvestra se jako obvykle vyráželo na Möhwaldovu boudu. Někdo lyžařsky, někdo po svých. Druhá polovina zZávodnického družstva se účastnila „klapkovic akce“ kousek za Rovinkou u krmelce. Akce spočívala v setkání se známými s různých batůžkářských treků, spojenou s opékáním buřtíků a ochutnáváním nejrůznějších lihovin. Tentokráte jsem se této akce krátce zúčastnil i já, kdy jsme se Zuzankou a Hankou jeli z Möhwaldky ke krmelci vyzvednout tu druhou polovinu zZávodnického družstva Vorla. Poté jsme k sobě ještě na Rovince přibrali Jedlu a Hopa a začali jsme se postupně připravovat na Silvestra. Poté následoval přesun na základnu v absolutní tmě a to ještě novou cestou směrem na Béňo. Po návratu ihned následovala společná véča (plátek s kuskusem) po které přišla tradiční silvestrovská hra. Tentokráte si ji pro nás připravila Zuzka s Lukášem. Hra byla ve znamení získání spousty indicií a poté už jen v počítání a získání výsledného čísla. Když jsem viděl ten vzorec, do kterého se doplňovaly získané indicie, tak se mně udělalo docela mdlo a kdyby to bylo na mě, tak si jdu natočit pivo a už se tím nezabývám. Naštěstí v týmu byla Hanka, která se do toho s vervou pustila a spočetla. Hani díky :) Po náročné hře, závodníci chvíli odpočívali, aby byli připraveni na vrchol večera. Před půlnocí jsme trošku doplnili tekutiny při macháčkovi. Na půlnoc klasicky za školu, odpálit pár světlic, popít trošku šáňa a hlavně si popřát do Nového roku! Další aktivity už vidím trošku rozmazaně, tak třeba si na něco vzpomene zbytek zZávodnického družstva :D

Panorama nad Špindlerovým Mlýnem

     Na Nový rok jsme s Mícou, Filipem a Shabym podnikli novoroční výběh v okolí Vítkovic - http://connect.garmin.com/activity/257151848 Fotky u Stardy.

4 komentáře:

  1. Vau Bobe, konečně článek. Snad bude zZávodnický blog v novém roce produktivnější.

    s pozdravem z Utahu,
    Havli

    OdpovědětVymazat
  2. Mrtvej blok... /Kuba

    OdpovědětVymazat
  3. Panejo, nový design! To vypadá na velký revival! Už se těším... majitelka stejně mrtvého blogu:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Taky jsem sem asi po 2 měsících zavítat a nestačím zírat. Že by nový začátek. :D

    OdpovědětVymazat