čtvrtek 11. listopadu 2010

Hrob v Králíkách, aneb poprvé v téčkách

Jelikož nemáme s Karlem tolik natočeno (parametry HH v neděli 26,4km a 1440m převýšení) a do veteránů v Hrobu to máme daleko, tak jsme se letos Karlem přihlásili do příchozích (T). Letošní HROB byl pod taktovkou Magnusu, což bylo i trochu poznat. Např. kvalita mapy mohla být určitě lepší, to že chybělo spousty cest na to už je člověk zvyklý, ale když některé na mapě přebývají a v terénu nejsou to už je horší, nebo chyběly a přebývaly bunkry. Také mohli mít lépe zvládnuté občerstvovačky, vše z jídla bylo nakrájeno na droboulinké kousíčky, aby se toho asi tolik nesnědlo, čaj jsme měli v neděli úplně vařící a Hanka dneska byla na občerstvovačce mooc brzo, tak ještě neměli ani nic k pití, ještě že objevili termosku, v kterém měli kluci z občerstvovačky svůj čaj. 
Na sobotní závod se vyráželo busy do Mladkova, kde byl sobotní start. Z našich běžců tam kromě nás s Karlem, byli ještě Piškoti (T jen na sobotu), Hanka s Renatou (LPU) DD40, Zorka šla T s Míšou Bednářovou, Robert se Sukem HH40, Tomáš Myslivec HD sám (původně měl jít s Pavlou) a ještě počítám i Libušku s "adventuristkou" Zuzkou, která je zvyklá na několikadenní závody adventure race, běžící DD. V sobotu se začínalo klasicky hromadným startem, na začátek byl skorelauf asi 5 kontrol, které se povětšinou běželi "naší" variantou. S Karlem jsme se hned po startu zařadili mezi několik prvních T týmů. Většinu tratě jsme se míjeli s magnusem a jabloncem, nejtěžší kontrola byla asi ta na ohybu potoka v lesíku před Králíkama, kde někteří ztráceli i více než 10min, my jsme tam také trošku ztratili, ale nebylo to tak hrozné. Těsně před sběrkou na hrázi rybníka, jsme předběhli jablonečáky a rázem jsme byli na druhém místě za magnusem, náskok jsme postupně zvyšovali až do cíle. Myslím, že to byl z naší strany slušný výkon, sotva jsem ale chodil. V cíli jsme počkali na Piškoty a vyrazili na zasloužené jídlo. My s Karlem jsme se nejdříve šli ubytovat do ubytovny, která sídlila hned na náměstí. Jinak tělocvična pěkně narvaná a k tomu jedna sprcha..
Dostali jsme pokoj s výhledem na prázdné náměstí a ihned vyrazili do pizzerie U Chorvata, to byla jedna ze dvou možností se najíst, hlavně že Aljoša v pokynech sliboval, cituji: Do 500m náměstí s dostatkem restaurací - dokonce použil množné číslo, ale na náměstí byly pouze dva hotely a oba zavřené! Abych jenom nekritizoval, tak U Chorvata jsme si pochutnali na výborné pizze a zalili jsme ji pár škopky zlatavého moku s názvem Holba Šerák za pouhých 20Kč. Pizzerie se postupně plnila a plnila, a když jsme kolem sedmé odcházeli, tak už venku čekali další, až někdo opustí restauraci. To mě docela překvapilo, že to neměl Aljoša ošéfované, přeci jenom 300 hladových a žíznivých běžců..
V neděli se startovalo přímo z centra, my šli asi 30s za vedoucí dvojicí, ale nezvládli jsme hned jedničku, která byla ještě ve městě, tak jsme je ani neviděli. Poté totiž přišla chyba na trojku, kde jsme si přidali zhruba 100 výškových metrů navíc a bylo hotovo. Poté už jsme neudělali žádnou chybu, ostatní byli holt rychlejší, tak z toho nakonec bylo pěkné čtvrté místo. Za rok se HROB koná v Pasekách nad Jizerou, tak se snad znovu zúčastním.
Troška z mé historie účastí na HROBU: 1998 Jince HH s Karlem, 1999 Nové Hrady HH se Staroušem (v ne jsme pro Stardovo zranění nenastoupili), 2000 Ostrov u Tisé HH Starouš, 2002 Litvínov HH Starouš, 2004 Pecka HH Starouš a naposled 2006 Žacléř HH Vorel, 2010 Králíky T Karel a za rok 2011 Paseky nad Jizerou ??

2 komentáře:

  1. a za rok 2011 Paseky nad Jizerou ... snad zase HH:)
    Pěknej článek. Z fotky je krásně vidět, jak to u vás probíhalo. Karel namapoval a vyslal tě ať běžíš, což?:)
    Ještě bys sem mohl hodit mapu s postupama, nebo link na Garmin Connect;.)

    OdpovědětVymazat
  2. Jak tak pozoruju, tak se na Aljošovu hlavu snáší samá chvála. Jestli to tak půjde dál, tak bude pořádat závody sám pro sebe.

    OdpovědětVymazat