pondělí 12. července 2010

Pálava 2010

Konečně jsem se dokopal, něco napsat k dosti vydařené akci Pálava 2010. Po dlouhém emailovém, skypovém a i klasickém vyjednávání jsme se nakonec domluvili na termínu i místě každoroční akce občanského sdružení AR543. V termínu 18.-25.6. jsme vyrazili do Dolních Věstonic, kde jsme byli ubytováni v zahradní chatě u Hildy, nalezenou na netu. Nakonec nás jelo pěkných 6kousků(Já,Hypi,Verča,Míca,Havli,Shaby) + Míra pouze do pondělí.
Na pořadu bylo spousty výletů, jak bikových tak pěších, ochutnávky vín, večerní grilovačky aj.
-příjezd do Věstonic a návštěva místního hostince. Poté hry s hady apod.
So-první výlet na kolech, směr Pavlov, Mikulov, Sedlec (hody, které byly o týden dříve:), Lednice, Sedlec(ochutnávka vín) a zpět. Za celý den jsme s Havlim odlovili 4keše. Večer jsme vyrazili na nákup vína, Míra vzbudil místního předsedu vinařů a koupil 6 litránků výborného vínka v ceně okolo 50Kč za litr. Poté měla program Terka, kdy pro nás připravila novou verzi hry activity, při které jsme se myslím perfektně pobavili.
Ne-pěší výlet přes Pálavu - Dívčí hrady, Děvín, hospoda v Klentnici, Sirotčí hrádek, Stolová hora, lom Turold s geoparkem, Mikulov a busem do zpět. Dnes to bylo takové keškobraní :-) kdy jsme si Havlim doplnili sbírku o dalších 5 zářezů. Večír byly na programu zase activity.
Po-já byl v Mikulově na stehách a na výletě přes Svatý kopeček na kešku Nad zatopeným lomem a následně jsem napodruhé dohledal i tu v Mikulově na zámku. Ostatní vyrazili na kolech směr sewer, vyprovodit Míru domů, který nakonec urazil na kole kolem 150km a zbytek dojel vlakem. Večer probíhalo grilování klobás a buřtíků na venkovním grilu a ještě předtím jsme si pěkně zahráli kroket. Poté Terka vytáhla hru ve stylu Napij sa :-)
Út-Další z cyklovýletů, tentokráte myslím znovu do Lednice, pořád podél Dyje až na kraj Břeclavi, tam jsme to stočili na Valtice, přes Svatého Huberta a Randezvous :). Ve Valtických v zámeckém parku proběhl krátký obídek z vlastních zásob, dojel nás Míca od zatopeného soutoku Dyje s Moravou. Poklidnou jízdou jsme se přes Lednici vydali zpět do Věstonic. Večer následovala další hra z nepřeberných Terčiných zásob, přiznám se bez mučení že už nevím jaká :-)
St-Středa byla ve znamení odpočinkového výletu autem do Lednice. Tam jsme si prošli zámecké zahrady pře akvadukt až k Minaretu, kde jsme si i vystoupali až nahoru a kochali se z výšky. V areálu Lednic jsme si samozřejmě s Havlim rozšířili sbírku kešek o další 4 :) Poté jsme poobědvali v místní restošce nedaleko zámku a vydali se bez Míci, kterého jsme nechali opuštěného v Lednici protože nás bylo do auta 6, na nákup do Břeclavi. Příjezd do Břeclavi byl dosti zasekán, strávili jsme tam asi půlhodinu v zácpě :-( a to jsme jeli do Hypošky, která byla na okraji. Poté jsme frčeli pro Mícu a dom. Já, Míca a Shaby jsme odpolko šli na pěkný výživný trénink. Běželi sme po červené na Dívčí hrady-sedlo, poté pod Děvínem po modré, nahoru na Děvín, dolů po zelené kolem Třech pan a přes vinici zase na červenou.. Večer jsme se Zdeňkem ukuchtili vynikající halušky se zelím a uzeným, které byly zvoleny jako nejlepší jídlo akce :)
Čt-Čtvrtek byl ve znamení pro změnu zase biků. Jeli sme po hrázi Nových mlýnů směrem na západ, přejeli jsme hráz Horní nádrže, poté po strašně hrbolaté cestě přes Drnolec a za Jevišovkou jsme sfrnkli na kešu Železná opona, holky jsme dojeli v Novém Přerově, kde jsme se naobědvali a jeli přes Dunajovice do Věstonic. Děvčata jela napřed a my ještě na kešku, nějak jsme netrefili správnou cestu, tak jsem se sám vydal stíhat děvčata. Sešli jsme se ve třech v Pavlově v obecní vinotéce, kde jsme ochutnávali, ochutnávali a nezůstali pouze u jedné sklenky :-) Asi po 2 hodinách jsme ještě nakoupili nějaké lahvinky, které jsme předtím ochutnali a jeli zpět za klukama do Věstonic. Navečer se opět grilovalo, tentokráte nějaké naložené masíčko a na dojedení špekáčky.. Večer opět Terčina hra.
-V pátek už bylo na programu jen balení a balení. Chatku jsme museli předávat Hildě až po 15 hodině, tímto děkuji Mícovi který se s Verčou obětoval a zůstal na předání, zatímco my ostatní už okolo jedné frčeli směr Hradec. Myslím, že to byla dosti povedená akce a že jsme si to náležitě užili! :-) Z fotek od všech udělám časem výběr na mé rajče.

Žádné komentáře:

Okomentovat